Binnenland

Ajax stelt Keizer, Spijkerman en Bergkamp op non-actief

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax stelt Keizer, Spijkerman en Bergkamp op non-actief

[NOS] Ajax heeft trainer Marcel Keizer, assistent-trainer Hennie Spijkerman en individueel trainer Dennis Bergkamp op non-actief gesteld. De clubleiding gaat met hen in gesprek over het beëindigen van hun contracten, zo meldt de club.

Het laatste nieuws rondAjax op NPO Radio 1

Hierover hoor je meer bij Nieuws & Co en vanavond in Langs de Lijn En Omstreken.

De clubleiding stelt in een verklaring er onvoldoende vertrouwen in te hebben dat de ambities van Ajax met het drietal kan worden gerealiseerd. Ook de tegenvallende sportieve resultaten zijn een reden voor het besluit. Met Bergkamp bestaat daarnaast een verschil van inzicht over het te voeren technische beleid, aldus de verklaring van Ajax.

De 48-jarige Keizer werd afgelopen juni hoofdtrainer van de Amsterdammers toen Peter Bosz naar Borussia Dortmund was vertrokken. Hij had een contract voor twee seizoenen met een optie op nog een jaar.

Van der Sar: onvoldoende vertrouwen

"Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. "Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt. Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal."

"Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club , aldus Van der Sar.

Zondag Willem II

Ajax speelt komende zondag in eigen huis tegen Willem II (14.30 uur) de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. De club heeft nog niet laten wie er dan als coach op de stoel zit.

Ster advertentie
Ster advertentie