Binnenland
AVROTROS

Verhuur vakantiehuizen door het dolle: 'Binnen vier weken geen aanbod meer'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verhuur vakantiehuizen door het dolle: 'Binnen vier weken geen aanbod meer'

Gisteren werd bekend dat de vakantieparken vanaf 1 juli weer open mogen. Het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat we naar het buitenland mogen, dus waarom niet op vakantie in eigen land? Zeven miljoen Nederlanders zijn dat in ieder geval wel van plan.

Tim van Oerle, oprichter Natuurhuisje.nl in Stax&Toine: "Wij hebben contactloos verblijf geïntroduceerd, zodat je in een natuurhuisje kunt verblijven zonder dat je met iemand in contact komt."

Uit een onderzoek van NBTC-NIPO Research blijkt dat 7,2 miljoen Nederlanders dit jaar gewoon op vakantie gaan. Dat zorgt voor een run op vakantiehuisjes in eigen land. Natuurhuisje.nl heeft voor deze week al ruim twee keer zo veel reserveringen dan vorig jaar.

'De enige buur is de natuur'

Vanaf 1 juli gaan de vakantieparken weer open gaan en dat is direct te merken. Van Oerle: "Sinds twee weken geleden schieten de boekingen door het dak en sinds gisteren stijgt het aantal boekingen alleen nog maar verder."

Natuurhuisje.nl biedt vakantiehuisjes staan midden in de natuur. Van Oerle: "Wij hebben contactloos verblijf geïntroduceerd, zodat je in een natuurhuisje kunt verblijven zonder dat je met iemand in contact komt."

Ook bij een tweede golf besmettingen door het coronavirus, zouden deze vakantiehuizen veilig moeten zijn, zegt Van Oerle. "De enige buur is de natuur. Je komt ook andere mensen tegen, maar veel minder dan in je eigen woonplaats."

Wat kunnen we verwachten als we toch moeten annuleren?

Maar hoe pakken we het aan als er toch weer een nieuwe piek in het coronavirus ontstaat en mensen niet in staat zijn om naar hun vakantiehuis te gaan? Van Oerle: "Wij doen wat de hele reisindustrie doet en dat is een voucher bieden bij annulering."

Toch geeft Van Oerle aan dat zij in ons eigen land, ook tijdens de crisis, vrijwel geen annuleringen hebben gehad en dus bijna geen vouchers hebben uitgedeeld. Dat komt door het feit dat hun vakantiehuizen een eigen sanitaire voorziening hebben.

'Het gaat heel erg hard'

Via Natuurhuisje.nl kun je dus contactloos in Nederland op vakantie. Ruim zeven miljoen mensen hebben al gezegd dat zij dan ook lekker in eigen land op vakantie zullen gaan. Maar hebben we wel genoeg vakantiehuizen en vakantieparken in Nederland om aan die vraag te voldoen?

Van Oerle: "Ik ben bang dat er uiteindelijk wel mensen met lege handen komen te zitten. Wij zien dat het nu al heel erg hard gaat. Wij verwachten binnen vier weken geen aanbod meer te hebben voor met name juli en augustus. Als je nog iets wilt hebben, moet je snel zijn."

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie