Binnenland
PowNed

'Wij zijn blij dat het museum droog is gebleven'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wij zijn blij dat het museum droog is gebleven'

Als één ding afgelopen week duidelijk werd, is dat niets en niemand in Limburg ontzien wordt door de heftige weersverschijnselen. Zo ook het schitterende Bonnefantenmuseum dat pal aan de rivier de Maas ligt.

Middeleeuws houtsnijwerk, de jonge Breughel, tijdgenoten van Rembrandt en hedendaagse avant-garde kunst dreigden donderdagnacht vernietigd te worden: Als je de enorme kracht van het water ziet, dan denk je: er is niks tegen bestand", zegt Els van der Plas in Goed Ingelichte Kring, sinds een half jaar zakelijk directeur van het Bonnefantenmuseum, die blij is dat het museum droog is gebleven: "Onze buren van het gouvernementshuis in Valkenburg staan echt in het water, het was voor ons op een haartje"

Maar gaat het museum nu dicht? Nee, natuurlijk niet: "Ik dacht dat als het museum gewoon open kan dan gaat het open, er komen natuurlijk nu wel minder bezoekers maar vandaag waren er toch 200."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie