Binnenland

Muzikaal duo maakt non-stop hits voor kinderen

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikaal duo maakt non-stop hits voor kinderen

Ken je het? De aanstekelijke tekst van een populair kinderliedje gaat als volgt: 'Tsjoe tsjoe wa – tsjoe tsjoe wa – tsjoe tsjoe wa wa wa.' Deze ware kinderhit werd geschreven door het getrouwde succesduo Jan van der Plas en Didi Dubbeldam. Zij produceren met hun bedrijf Django Music het ene na het andere populaire kindernummer. En het succes blijft komen.

Didi was het meisje uit de platenzaak in Katwijk, waar Didi en Jan in hun jeugd woonden. Toen Didi jaren later in Spanje een groothandel in entertainmentartikelen had, belde ze Jan op met de vraag of hij kinderliedjes kon maken. Een hotel wilde namelijk een CD met kinderliedjes. Een succesvolle samenwerking was geboren.

Mascottepak

In 2004 schreef Didi Tsjoe tsjoe wa en in 2006 maakten ze er samen een filmpje bij. Dat ging vrij eenvoudig: "Ik trek dat mascottepak aan", zegt Didi, "Jan had een oud fotocameraatje en een casetterecordertje en op het strand hebben we dat filmpje gemaakt. Het was alleen de bedoeling om te laten zien aan de entertainers: dit is het dansje." Jan van der Plas: "Patrick Kicken liet het clipje zien op zijn website. De maandag erna hadden we al 100.000 views." Tegenwoordig schrijft het succesduo een liedje en maakt er dan meteen een video bij.

Tekst en muziek

Jan is meestal verantwoordelijk voor de muziek. Didi voor de tekst. "Het is zo gegroeid", zegt Didi, "Het kan zijn dat ik eerst de tekst schrijf en dat Jan getriggerd wordt om de muziek te maken. Het kan ook dat Jan muziek maakt en ik er een tekst bij schrijf." De successen blijven voorlopig komen. "We hebben een aantal liedjes die meer dan 10 miljoen keer zijn bekeken," zegt Van der Plas. Dubbeldam: "De meest recente hit op YouTube, In de Zomer, is 5 miljoen keer bekeken."

Benieuwd naar de Tsjoe tsjoe wa? Beluister de eerste hit van Didi en Jeroen, die inmiddels 40 miljoen keer is bekeken, hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Succesduo produceert kinderhit na kinderhit

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie