Binnenland

Eerste schooldag: extra aandacht voor onderwijs op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste schooldag: extra aandacht voor onderwijs op NPO Radio 1

Voor de scholieren in het midden van het land is de vakantie vandaag voorbij. Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar besteedt NPO Radio 1 uitgebreid aandacht aan het onderwijs.

Op het Cals College in IJsselstein praten Willemijn Veenhoven en Eric Corton tussen 12.00 en 14.00 uur met betrokkenen over de stand van zaken in het onderwijs. Het gaat over het belang van het vmbo en de diversiteit in het onderwijs. In De Nieuws BV geeft staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs het startschot voor het nieuwe schooljaar. De staatssecretaris wordt voor de gelegenheid geïnterview door een leerling en een docent.

Schrijver Ronald Giphart spreekt zijn column uit en geeft een masterclass. Directeur van Buma Cultuur Frank Helmink geeft samen met professionals uit de muziek een speciale muziekles en de beste docent van 2015 is te gast: Rachel Baan.

Islamitisch onderwijs

In De Ochtend bespreken de NPO Radio 1 presentatoren tussen 10.00 en 11.00 uur de uitdagingen voor het vmbo-onderwijs in het nieuwe schooljaar met gasten Jan van Nierop, voorzitter van de Stichting Platforms VMBO en Ton de Groot, directeur van het Teylingen College, een technische vmbo-school in Voorhout.

In de Nieuws&Co bus wordt de populariteit van islamitisch onderwijs besproken en 1Vandaag behandelt om 14.00 uur de uitslag van een onderzoek onder het eigen jongerenpanel over de aanpak van radicalisering op middelbare scholen.

Ster advertentie
Ster advertentie