Binnenland

Commentator Jeroen Elshoff blikt vooruit op Ajax - Schalke 04

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Commentator Jeroen Elshoff blikt vooruit op Ajax - Schalke 04

[NOS - RAD1] Vanavond krijgt Ajax de kans zich te plaatsen voor de halve finales van de Europa League. Vorige week wonnen de Amsterdammers met 2-0 van de Duitse ploeg Schalke 04. Volgens commentator Jeroen Elshoff mag Ajax de halve finale na het resultaat van vorige week niet meer weggegeven, ''maar als je gaat zeggen dat je er al bent, stap je misschien in je eigen valkuil''.

''Met de uitslag en de prestatie vorige week in Amsterdam heeft Ajax natuurlijk wel het gevoel dat ze al met anderhalve been in de halve finale staan'', zegt Elshoff. ''Aan de andere kant blijft toch het gevoel hangen dat een derde of vierde goal wel aan alle twijfel een eind had gemaakt. Nu kan je toch niet zeggen dat je er helemaal zeker van bent. Dat schuurt nog wel een beetje.''

Commentator Jeroen Elshoff blikt vooruit op Schalke 04 - Ajax‎

Favorietenrol

Na de zege van vorige week heeft Ajax donderdag de rol van favoriet in Gelsenkirchen. Ajax-trainer Peter Bosz laat dat gegeven van zijn schouders glijden, blijkt tijdens de persconferentie van gisteren. "Het wordt een andere wedstrijd. Zij moeten. Wij zullen dezelfde spelopvatting hanteren als altijd. We passen onze tactiek niet aan."

Hoewel Bosz beseft dat Ajax een goede kans maakt om voor het eerst in twintig jaar weer de halve finales van een Europees toernooi te bereiken, wil de coach nog niet te ver vooruitkijken. "De grootste fout die we kunnen maken is over de wedstrijd van morgen heen kijken."

Volgens Voetbalcommentator Arno Vermeulen gaat Ajax ''vrij makkelijk winnen''. In het onderstaande filmpje blikt hij vooruit op de wedstrijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen halve finale op 4 mei in Amsterdam

Mocht Ajax vanavond de 2-0 voorsprong in de kwartfinales van de Europa League tegen Schalke 04 met succes verdedigen, dan loopt het tegen een probleem aan in de halve finales. De wedstrijden in de volgende ronde worden gespeeld op 4 en 11 mei. Mocht Ajax eerst een thuiswedstrijd loten, dan is dat dus op de avond van de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Dat wetende zocht Ajax contact met burgemeester Eberhard van der Laan met de vraag of er op die avond wel gespeeld kan worden. Nee, klonk het antwoord. De burgemeester ziet een waardige herdenking niet gecombineerd gaan met duizenden voetbalsupporters in het centrum van de stad. Het is uiteraard speculeren, want eerst moet de ploeg van Peter Bosz zien door te komen. Als dat lukt en na de loting blijkt dat Ajax op 4 mei in Amsterdam hoort te spelen, gaat men kijken hoe het probleem op te lossen is.

De Europa League-wedstrijd Schalke 04 - Ajax begint vanavond om 21.05 uur en is te volgen bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie