Binnenland
AVROTROS

PvdA-leider Asscher vreest economische recessie door corona

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PvdA-leider Asscher vreest economische recessie door corona

Lodewijk Asscher, de leider van oppositiepartij PvdA vindt dat het kabinet met maatregelen moet komen om de economie te helpen, nu het coronavirus impact lijkt te hebben. Asscher vreest een recessie.

Asscher wil maatregelen van kabinet voor economische problemen door kabinet

"Wij willen wel dat het kabinet nu laat zien welke scenario's er zijn, en dat ze laten zien dat ze bereid zijn om te investeren. Je kunt het niet doen door de rente te verlagen, die staat al op nul", zegt Asscher. "Je ziet nu al dat bedrijven in de problemen komen, die er niks aan kunnen doen."

'Wereldhandel krijgt klap'

Asscher wil stimulering en investering zien van het kabinet. "Weldoordacht, welgericht, maar niet te lang wachten. Als dat niet gebeurt zal de recessie dieper zijn en dan kost het mensen hun baan. Mijn vermoeden is dat als Italië nu een aantal weken niets produceert, en je ziet dat de wereldhandel een klap krijgt, dat we in een recessie gaan belanden."

Het kabinet heeft enkele weken geleden al de regeling voor deeltijd-WW geopend, maar dat is volgens de PvdA niet voldoende.

Asscher zegt: "Het feit dat er al 700 bedrijven die deeltijd-ww hebben aangevraagd laat zien hoe snel het gaat. Ik vind dat je over alle opties moet nadenken. Kijk naar hoe je mensen meer geld in de zak kunt geven door naar het minimumloon te kijken, de hoogte van uitkeringen, kijk naar meer gerichte ondersteuning van bedrijven en praat met Europa over of de staatssteun-regels in dit geval niet even opzij moeten."

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie