Binnenland

'Is het vlees uit de slachthuizen onveilig?' Vragen en antwoorden uit het coronaspreekuur

AVROTROS
foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Is het vlees uit de slachthuizen onveilig?' Vragen en antwoorden uit het coronaspreekuur

In het coronaspreekuur op NPO Radio 1 worden al jouw vragen rondom het virus beantwoord. Bij Stax&Toine worden de kwesties vandaag besproken door onze vaste huisarts Wieger van de Kolk. Dit is een selectie uit alle vragen.

Als je snottert door hooikoorts, mag je dan een restaurant binnen? (Michael)
"Hooikoorts kan ertoe leiden dat je aan het niezen bent, dus dat is wel lastig", zegt huisarts Wieger van de Kolk. Toch heeft hij wel wat kanttekeningen. "Je moet wel zelf blijven nadenken: hoe actief is de hooikoorts? Want als je de hele dag aan het niezen bent, is het geen goede reclame voor de plek waar je dan zit. Maar ja, het kan natuurlijk niet zo zijn dat alle hooikoorts-patiënten geweigerd worden… Kortom: neem zelf verantwoordelijkheid."

Is het vlees uit de slachthuizen nu ook onveilig? (Esther)
Huisarts Wieger van de Kolk is kort en bondig: "Nee, voor zover ik weet niet. De berichten over de bestemmingen hebben met name te maken met het personeel, en daar is genoeg op aan te merken. Maar we kunnen rustig vlees blijven eten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In restaurants mogen nu ook twee mensen uit verschillende huishoudens op minder dan 1,5 meter naast elkaar zitten. Maakt de 1,5 meter-regel dan niet meer uit? (Astrid)
"Ja, af en toe lijkt de logica te ontbreken. Ik vind het goed dat er kritisch naar dit soort maatregelen worden gekeken. Maar ja, er zitten inderdaad ook situaties tussen die een beetje vreemd zijn", geeft huisarts Wieger van de Kolk toe.

Meer vragen? Stel je vragen via de NPO Radio 1 app en hoor je antwoord van maandag tot en met donderdag tussen 15:30 en 16 uur terug in het corona-spreekuur van Stax&Toine.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie