Binnenland

Spelen vandaag: hockeysters gaan voor derde goud op rij

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelen vandaag: hockeysters gaan voor derde goud op rij

De ogen zijn in Rio de Janeiro vandaag gericht op de Nederlandse hockeyvrouwen. Vanavond spelen ze in de finale tegen Groot-Brittannië. De wedstrijd is van begin tot eind te volgen op NPO Radio 1.

Het duel begint om 22.00 uur, daardoor vervalt de uitzending van Met het Oog op Morgen. Krijn Schuitemaker doet verslag van de hockeyfinale, waar de Nederlandse hockeysters voor de derde Spelen op rij goud kunnen pakken. Als opwarmertje is er vanaf 17.00 uur de troostfinale, Duitsland en Nieuw-Zeeland strijden om het brons.

Na de hockeyfinale vanavond gaat de Sportzomer op NPO Radio 1 gewoon door, tot 06.00 uur in de ochtend met Ronald Boot en Jurjen van den Bergh. In de nacht is er onder meer de halve finale basketbal (Verenigde Staten - Spanje) en de 5000 meter atletiek bij de vrouwen, met de Nijmeegse Susan Kuijken.

Er is meer sport vandaag: de BMX'ers (mannen en vrouwen) gaan ook voor een medaille. Daarvoor moeten ze wel eerst door de halve finales zien te komen. Die beginnen rond 18.40 uur, vanaf 20.00 uur zijn de finales. De commentator bij het BMX is Sebastiaan Timmerman.

Couppoging Rusland

De Aftrap wordt vanaf 09.30 uur gegeven door Gerrit van der Kamp van politievakbond ACP. In de ochtend is er ook aandacht voor de couppoging in Rusland van 25 jaar geleden. Ruslandkenner Peter d'Hamecourt vertelt erover op NPO Radio 1.

Na het middaguur is er voor de laatste keer De Sprint, de onderzoeksrubriek in de Sportzomer op NPO Radio 1. Deze week deden Maud van de Reijt en Irene Houthuijs onderzoek in Oudewater, waar het drugsgebruik volgens rioolmonsters opvallend hoog zou zijn.

Eredivisie

Er is vandaag één wedstrijd in de eredivisie: Excelsior ontvangt om 20.00 uur ADO Den Haag op Woudestein. Corné Hendriks doet verslag.
Morgen staan er vier wedstrijden op het programma:
18.30 uur
Roda JC - Vitesse
19.45 uur
PEC - PSV
Ajax - Willem II
20.45 uur
NEC - Heerenveen
Ster advertentie
Ster advertentie