Binnenland
AVROTROS

Tool Zorginspirator helpt twijfelende zorgmedewerker op weg

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Tool Zorginspirator helpt twijfelende zorgmedewerker op weg

Vandaag is de Zorginspirator gelanceerd. Een website die zorgmedewerkers moet helpen in hun zoektocht naar een nieuwe baan binnen de zorgsector. Veel zorgmedewerkers twijfelen of zij wel in het juiste vakgebied zitten. Zo ook Angelique Valks, zij heeft zelf een carrièreswitch in de zorg gemaakt. Zij vertelt hierover in Stax&Toine.

De Zorginspirator is een initiatief van arbeidsmarktfondsen van de verschillende zorgbranches en bedoeld om zorgmedewerkers binnen de zorgsector te houden.

Wat is de Zorginspirator?

Angelique Valks heeft zelf een carrièreswitch in de zorg gemaakt van operatieassistent naar aandachtsfunctionaris voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Zij heeft de tool al uitgeprobeerd en was aanwezig bij de lancering van de Zorginspirator op 12 februari.

Valks: "Het is een hele praktische website waar je heel interactief je plan aan kunt geven; wat je op dit moment doet en waar je naartoe zou willen. Vervolgens komen zij met tips, mogelijkheden en opleidingen die je kunt volgen om je bij te scholen. Hierbij houden ze ook rekening met wat je wil verdienen en met behulp van welke studies je daar kunt komen."

Goede voorbereiding

De Zorginspirator kan volgens Valks zeker voor zorgen dat de drempel om een volgende stap te maken minder groot is. Valks: "Met de Zorginspirator kun je alvast op een laagdrempelige manier oriënteren op wat bij jou past en wat je mogelijkheden zijn. Dan kun je tijdens het jaargesprek met je leidinggevende ook aangeven dat je al het een en ander uitgezocht hebt en ga je goed voorbereid het gesprek aan."

Werk jij zelf in de zorgsector en twijfel je over jouw toekomst? Ga naar de website van de Zorginspirator.

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie