Binnenland
NOS

Burgemeester Terschelling: te vroeg voor conclusies over ongeluk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Burgemeester Terschelling: te vroeg voor conclusies over ongeluk

De burgemeester van Terschelling noemt het nog te vroeg om conclusies te trekken over het ongeluk met de snelboot en de watertaxi. "Ik weet dat politie en justitie met elkaar een onderzoek gaan starten. Dat zal niet van vandaag op morgen worden opgeleverd. Dus we wachten de uitkomst van dat onderzoek af en trekken dan onze conclusie", zegt burgemeester Caroline van de Pol in het NOS Radio 1 Journaal.

Vanmorgen zijn de kapiteins van beide schepen en de stuurman van de veerboot heengezonden na verhoor. Of ze ergens van verdacht worden kon een woordvoerder van de Landelijke Eenheid vanochtend nog niet zeggen.

Beluister hier het hele gesprek met burgemeester Van de Pol:

Terschelling artikel

De burgemeester vertelt dat er op het eiland een sfeer van rouw en verdriet hangt. Daarom is er op het gemeentehuis van Terschelling een bijeenkomst. "Het doel daarvan is om samen te zijn, dat mensen kunnen delen wat ze met elkaar willen delen. En als er meer hulp nodig is, kunnen we dat signaleren en die hulp inzetten." Het is niet alleen voor mensen die aan boord van de sneldienst zaten of op de kade stonden, de bijeenkomst is voor iedereen, benadrukt Van de Pol.

Ondanks het ongeluk is het vertrouwen in de veerdiensten niet minder geworden, zegt Van de Pol. De veerdiensten varen gewoon volgens de normale dienstregeling. "Zelf ga ik een paar keer per week naar de wal, dan neem ik de veerdienst of de sneldienst. Ik voel me altijd veilig en menigeen voelt zich veilig. Gisteren was er een andere sfeer, maar we hebben de veerdiensten nodig."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie