Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Hockey, schaatsen en Argos

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Hockey, schaatsen en Argos

Dit weekend geen Eredivisie in verband met de interlandweek en geen Formule 1. Maar dat betekent niet dat er geen sport is! De allerlaatste Champions Trophy wordt door de hockeyvrouwen gespeeld en in Obihiro wordt de wereldbeker geschaatst.

Hockey

De allerlaatste editie van de Champions Trophy gaat vandaag van start. In het Chinese Changzhou wordt door de internationale hockeytop voor de laatste keer gestreden om de tweejaarlijkse titel. De eerste tegenstander is Japan om 11.00 uur. Verder neemt Oranje het op tegen Argentinië, Australië, Groot Brittannië en gastland China.

De beste twee ploegen na de vijf groepswedstrijden staan op zondag 25 november (11.30 uur) tegenover elkaar in de finale.

Schaatsen

Het schaatsseizoen is geopend en er wordt alweer voor de eerste wereldbeker gereden. Obihiro is het decor voor de schaatswedstrijden. Vandaag staan er zowel bij de mannen als vrouwen drie wedstrijden op het programma. De 500 meter, de 1500 meter en de massastart. De wedstrijden beginnen om 7.30 uur.

Gisteren wisten de Nederlandse mannen zilver te veroveren bij de ploegenachtervolging. Rusland werd eerste. Sven Kramer en Patrick Roest lieten de wedstrijd schieten met het oog op de 1500 meter en de 5000 meter. Daardoor betrad Nederland het ijs in de gelegenheidsopstelling Marcel Bosker, Chris Huizinga en Douwe de Vries.

En verder...

  • Spannende dagen voor de internationale financiële wereld. Premier May probeert de UK uit de EU te loodsen en ondertussen besluit Italië om de komende jaren zó veel geld uit te gaan geven dat ze er in Brussel bloednerveus van worden. Arme euro. Wanneer wordt Italië eruit gezet en keert de lire weer terug? Of moeten de stabiele economieën zich assertief zijn en een ‘neuro’ in het leven roepen. Prof. dr. Arnoud Boot legt uit en wijst de weg in dit internationale monetaire mijnenveld in Dr Kelder en co om 13.00 uur.
  • Kleine ondernemers en ZZP'ers worden continu gebeld met verleidelijke aanbiedingen, bijvoorbeeld voor zakelijke energie. Consumenten zijn goed beschermd tegen oneerlijke handelspraktijken, maar de bescherming van ondernemers laat te wensen over. En dat terwijl het aantal ZZP'ers en kleine ondernemers in Nederland jaarlijks groeit. Zijn ZZP'ers en kleine ondernemers een makkelijke prooi? Dit allemaal in Argos om 14.00 uur op NPO Radio 1.
  • In Radar om 15.00 uur staat de uitzending in het teken van de rechtsbijstandverzekering. Kennelijk mag je die niet te vaak aanspreken, terwijl daar niets over in de voorwaarden staat. Hoe zit dat? Verder: tienduizenden Air Miles zijn ingewisseld bij Shell, maar consumenten hebben dat niet zelf gedaan. Ook: hoe verlaag je op natuurlijke wijze je cholesterol?

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie