Binnenland
AVROTROS

ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder: 'De asielwet bevat ook rotmaatregelen’

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder: 'De asielwet bevat ook rotmaatregelen’

In de discussie rond de asielwet is het voor Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Don Ceder soms lastig politicus te zijn. Dat vertelt hij in MISCHA!. Hoe ver gaat hij in zijn streven naar het menselijke?

#168 - Don Ceder - MISCHA!

"We hebben wekenlang onderhandeld, ook over de asielwet. De VVD denkt er niet hetzelfde over, maar je komt er dan wel uit en moet het ermee doen. Dan merk je in zo'n crisis, als je om de tafel zit, daar zitten goede maatregelen tussen, maar ook rotmaatregelen. Bijvoorbeeld de tijdelijke vertraging van de gezinshereniging. Dat zijn de lastige dagen van een politicus zijn."

Kwetsbaren van de samenleving

Als advocaat maakte hij zich al hard voor mensen die, zoals Ceder dat omschrijft, "uitgebuit en uitgeklopt werden". In de politiek probeert zet hij zich ook in voor de zwakkeren in de samenleving. "Het doet iets met mijn hart. In de politiek gaat alles over hele grote dingen en recht doen aan heel veel mensen. Maar als ik kijk wat ik als één van de 150 Kamerleden kan doen en waartoe ik me geroepen voel, dan kom ik bijna altijd uit bij de kwetsbaren van de samenleving en van de wereld."

Volgens Ceder is het zaak dat je mensen niet tegen elkaar opzet, ook als het gaat om de discussie rond asiel. "De afgelopen jaren zijn we daarin niet geslaagd. Het kan juist de kracht zijn om mensen naast elkaar te krijgen en te zeggen: 'Dit is waar we naartoe willen.'"

#168 - Don Ceder - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie