Binnenland

Vrijwilliger met ontuchtverleden stopt bij voetbalclub na uitzending Argos

foto: Omroep Gelderlandfoto: Omroep Gelderland
  1. Nieuwschevron right
  2. Vrijwilliger met ontuchtverleden stopt bij voetbalclub na uitzending Argos

[NOS] Een vrijwilliger van voetbalclub AZC Zutphen stopt per direct als wedstrijdsecretaris. Dat schrijft de club op zijn website, meldt Omroep Gelderland. De man kwam in opspraak door de uitzending van NPO Radio 1-programma Argos, afgelopen zaterdag.

Argos ontdekte dat de man als tafeltennistrainer in 1997 door de tuchtcommissie van de Nederlandse Tafeltennisbond voor twee jaar was geschorst na ontuchtige handelingen met vier minderjarige spelers.

De club wist van zijn verleden en vond dat de man een tweede kans verdiende. "Met betrokkene zijn duidelijke afspraken gemaakt en die worden nageleefd. Onder strenge voorwaarden is betrokkene nu bij de vereniging aan de slag en dit is naar volle tevredenheid."

De voetbalclub wil verder niet reageren maar heeft wel een verklaring op de website gezet. Daarin staat dat de media zich op de wedstrijdsecretaris hebben gestort, met alle gevolgen van dien. "Inmiddels hebben wij ook van de wedstrijdsecretaris een reactie ontvangen. Hij geeft hierin aan dat hij per direct stopt met zijn werkzaamheden bij AZC."

Lees meer: Seksueel misbruik bij tafeltennis

Ster advertentie
Ster advertentie