Binnenland
KRO-NCRV

Horeca Nederland: zonder versoepeling is een groter steunpakket nodig

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Horeca Nederland: zonder versoepeling is een groter steunpakket nodig

Als Koninklijke Horeca Nederland het kort geding tegen de staat verliest, dan gaat het de samenleving uiteindelijk veel geld kosten. Voorzitter Robèr Willemsen zegt bij 1 op 1 dat er dan weer aangeklopt moet worden bij de overheid. “Dan moeten we weer in overleg over een groter steunpakket.”

Volgende week donderdag dient het kort geding. De koepelorganisatie wil voor een groot deel af van de anderhalvemeter-regels. “De impact op deze branche staat niet in verhouding met wat er allemaal gebeurt. 40 tot 50 procent van de zaken zijn technisch failliet”, stelt Willemsen.

Verder vindt hij dat er sprake is van willekeur: “Leg mij maar eens uit waarom vier mensen wel om een tafel heen mogen bridgen, maar niet een biefstuk mogen eten? Daarbij zijn wij de enige branche waar gehandhaafd wordt.”

Dat versoepelingen meer coronabesmettingen met zich mee kunnen brengen, neemt Koninklijke Horeca Nederland op de koop toe. “Als we het risico tot nul willen beperken, moeten we alles dichthouden. Maar in de huidige situatie is het volgens ons aanvaardbaar om te versoepelen.”

Afscheid Dries Roelvink

Zanger Dries Roelvink nam vrijdag na 2,5 jaar afscheid als columnist van radioprogramma 1 op 1. In de uitzending werd hij daarom verrast met audioboodschappen van een vijftal gasten van het programma. Roelvink werd daarbij

geroerd.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie