Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Pakt Oranje de laatste strohalm?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Pakt Oranje de laatste strohalm?

Oranje speelt zaterdagavond (20.45 uur) in Wit-Rusland de voorlaatste WK-kwalificatiewedstrijd. Winst is cruciaal en er moet ook flink aan het doelsaldo worden gewerkt om alsnog een (kleine) kans te maken WK-kwalificatie. NOS Langs de Lijn doet op NPO Radio 1 live verslag van de wedstrijd, met Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter. Voor de analyse zit Robert Maaskant in de studio. Pakt Oranje de laatste strohalm?

Concurrent Zweden ontmoet eerder op de avond (18.00 uur) Luxemburg. Ook van het het verloop van die wedstrijd wordt verslag gedaan op NPO Radio 1. Het verschil tussen Zweden en Nederland is drie punten. Komende dinsdag ontmoeten de ploegen elkaar nog in Amsterdam. Dick Advocaat gaat zijn opstelling niet aanpassen aan het resultaat van Zweden eerder op de avond. De bondscoach houdt vast aan zijn eigen opstelling. Virgil van Dijk en Jasper Cillessen staan in de basis.

Ook als Nederland de komende dagen twee keer wint, is het nog niet zeker van plaatsing.

Jeroen Grueter over Oranje

Verder vandaag op NPO Radio 1:

Guusje ter Horst, Rinnooy Kan en Brenninkmeijer

Guusje ter Horst (PvdA), Alexander Rinnooy Kan (D66) en Alex Brenninkmeijer (Europese Rekenkamer) zijn te gast in Kamerbreed (vanaf 13.00 uur). Kees Boonman praat met hen over de 'Haagse' en de 'echte' werkelijkheid. Is beleid, dat door de politiek bedacht wordt, in de praktijk wel altijd uitvoerbaar?

Abortuszorg verder in de knel

Journalisten Maud van de Reijt (Argos) en Jeffrey Stevens (Follow the Money) brengen het laatste nieuws uit hun gezamenlijke onderzoek naar de abortuszorg bij de CASA-klinieken. Een doorstart deze week van de noodlijdende organisatie had de toekomst van de abortuszorg veilig moeten stellen, maar in plaats daarvan kwam CASA meer in de knel. Bestuurder Ron Leenders heeft de organisatie plotseling verlaten en de capaciteit van de grootste aanbieder van abortuszorg is nog verder teruggelopen. Bij Argos vanaf 14.00 uur aandacht voor deze zaak.

Hoe reken je af met schimmel in huis?

Vrijwel elk huis heeft te maken met vochtplekken, zeker in deze tijd van het jaar. Je verwijdert het, maar het komt toch weer terug. Hoe kom je voorgoed van je schimmel in huis af? Ingenieur Peter Borgers weet alles over schimmel en geeft praktische tips! Verder: Radar kreeg de afgelopen weken veel klachten van mensen die bestelden bij webshop Potatopirate, maar niets ontvingen. En een rekening krijgen van de Waterschapsbelansting over de afgelopen drie jaar: kan dat zomaar? Luister naar Radar Radio, vanaf 15.00 uur op NPO radio 1.


Hoe dan ook: een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie