Binnenland
MAX

Moeten gokreclames verboden worden?

  1. Nieuwschevron right
  2. Moeten gokreclames verboden worden?

Vanaf 21 oktober 2021 is het toegestaan voor gokbedrijven om reclame te maken. De Tweede Kamer wil alleen de reclames voor online gokken een halt toeroepen. Maar volgens verantwoordelijk minister Weerwind moet de wet daarvoor eerst worden aangepast. De Kamer wil daar niet op wachten en dient deze week een nieuwe motie in om het kabinet tot actie te dwingen.


Feite Hofman, is gokverslaafd geweest en geeft nu trainingen om gokverslaving te herkennen. "Ja ik begrijp de twee kanten wel heel goed. Het is ook dat men wel heel graag wil dat je bij het legale stukje gaat gokken. Want dat is gereguleerd en daar heb je dan reclame voor nodig. Van mij hoeft dat niet zoveel, ik vind het nu echt bizar veel. Het idee is dat het na een bepaalde tijd wordt uitgezonden zodat jongere mensen daar minder mee in contact komen. Alleen slapen pubers niet voor tien uur, dus ze krijgen dat uiteraard toch wel mee. Hierdoor wordt gokken een normaal product terwijl het juist een tricky product is."

Tips voor mensen met een gokverslaving

"De belangrijkste tip is: praat. Praat met mensen die om je geven en met mensen die dicht bij je staan. Uiteindelijk voorkomt dat schaamte. Ik begrijp als geen ander dat die schaamte er is, maar de oplossing is wel doorbreek het! De eerste stap ligt toch vaak bij jezelf. Of je moet inderdaad wachten tot dat je betrapt wordt. Maar praat, want verslaving is een ziekte. En als je praat laat je je zwakte zien en dan zijn mensen best bereidt om je te helpen."

Villa VdB hoor je van maandag t/m donderdag van 14:00 tot 15:30 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie