Binnenland
NOSNTR

Sinterklaasintocht dit jaar in Vianen: 'Wordt één groot feest'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sinterklaasintocht dit jaar in Vianen: 'Wordt één groot feest'

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Vianen. De goedheiligman zet op zaterdag 16 november voet aan wal in de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden. Burgemeester Sjors Fröhlich is blij met het nieuws, zei hij in Nieuws & Co.

Video niet beschikbaar

"Het echte werk gaat nu beginnen. Waar kan de boot aanleggen? Wat zou de route kunnen zijn? Hoe zit het met verkeersstromen en veiligheid? Dat zijn allemaal dingen die je in de gaten moet houden", vertelt Fröhlich.

De gemeente Vijfheerenlanden ontstond in 2019 door een fusie van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik. Het stadje Vianen ligt aan de rivier de Lek en telt ruim 16.000 inwoners.

'Voor je het weet is het zover'

"We hebben zeventien dorpen en steden die bij de gemeente horen. En wij gaan iedereen nadrukkelijk betrekken, ook op de dag zelf", belooft Fröhlich. "De schoolkinderen, de Sinterklaasverenigingen, de ondernemers, de muziekkorpsen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Het moet echt één groot feest voor de hele gemeente worden."

"Nu de witte rook uit de stoomboot er is, gaan we de draaiboeken maken. We hebben nog even, maar je weet hoe dat gaat. De tijd gaat snel en voor je het weet is het 16 november", zegt Fröhlich.

Sinterklaasjournaal

De NTR kondigt ook alvast aan dat het Sinterklaasjournaal ook dit jaar weer de avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten zal volgen. Die uitzendingen beginnen op 11 november.

Of Dieuwertje Blok de uitzendingen weer voor haar rekening zal nemen is nog niet bekend. De presentatrice kreeg onlangs te horen dat ze kanker heeft en dat haar neus geamputeerd moet worden.

De NTR zei toen de deur voor Blok open te houden. De presentatrice presenteert het programma al sinds 2001.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie