Binnenland
AVROTROS

Vlaamse klimaatwetenschapper vindt Nederlandse klimaatacties 'gerichter' dan in België

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vlaamse klimaatwetenschapper vindt Nederlandse klimaatacties 'gerichter' dan in België

De Vlaamse klimaatwetenschapper Valérie Trouet vindt het "krachtig" om de effecten van de acties van Extinction Rebellion te zien in Nederland. Trouet stelt dat de demonstraties vanwege het verstrekken van subsidies aan fossiele brandstoffen en de reactie van de politiek daarop "gerichter" zijn dan in België.

#346 - Valerie Trouet: 'Die fossiele brandstoffen zijn ons als burger opgedrongen' - MISCHA!

Trouet is directeur van het Belgisch Klimaatcentrum en bestudeert klimaatverandering aan de hand van jaarringen van bomen. "We willen meer klimaatbeleid, ook in België, maar zeggen dan niet concreet wat we op de agenda willen zetten", aldus Trouet.

Verkiezingen

De verkiezingen komen eraan en volgens Trouet is het verstandig te kiezen voor een partij die klimaat "bovenaan de agenda heeft staan. Niet alleen vanwege de biodiversiteit en de ecosystemen, maar vooral vanwege de mensen, het is een bedreiging van onze levenskwaliteit."

#346 - Valerie Trouet: 'Die fossiele brandstoffen zijn ons als burger opgedrongen' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie