Binnenland
NOS

Geen Koningsdag in Medemblik door tekort vrijwilligers: 'Voor ons is het nu klaar, wij hebben jaren ons best gedaan'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geen Koningsdag in Medemblik door tekort vrijwilligers: 'Voor ons is het nu klaar, wij hebben jaren ons best gedaan'

Door een tekort aan vrijwilligers géén Koningsdagfeest in Medemblik. In het NOS Radio 1 Journaal een gesprek met Diana Haring van de Oranjevereniging. "Ik ben best wel teleurgesteld. Meestal staan we op dit tijdstip al op de Nieuwstraat te versieren, nu praat ik met jullie. Dat is best raar. Heel jammer."

"Hoe het komt, dat zou ik zelf ook heel graag willen weten. We doen echt ons best. Elk jaar hebben we met ons kleine groepje het proberen draaiende te houden. Na een oproep is er heel af een toe een reactie, maar niet genoeg. Je wil de veiligheid van de kinderen kunnen waarborgen op zo'n dag, dat gaat niet als je handen tekort hebt", zegt Haring.

'Mij niet gezien'

"Mensen willen heel graag dat er dingen georganiseerd worden voor hun eigen kinderen, maar als je dan vraagt of ze een paar uurtjes kunnen helpen... Dan gaat het echt alleen om de dag zelf. De voorbereidingen red je best met een klein groepje. Maar dan kijken ze je aan: nee hoor, mij niet gezien, niks voor mij. Echt heel jammer. Het zou zo leuk zijn als je het met z'n allen kan doen."

Haring: "De mensen komen straks wel met hun kleedje zitten met spulletjes, maar het is niet de gezelligheid die er normaal omheen zit."

Schuldig

"Ik voel me schuldig. Terwijl het helemaal niet nodig is, want we hebben het jaren met plezier en inzet gedaan. Toch voelt het heel raar aan. Ik zit hier op de bank, maar normaal gesproken komt de platte kar nu aanrijden voor de muziek, het popcornapparaat komt naar buiten, noem maar op."

Haring: "Voor ons is het nu klaar. Wij hebben jaren ons best gedaan. We hopen dat iemand anders het van de grond krijgt."

Tekort aan Koningsdagvrijwilligers in Medemblik

Ster advertentie
Ster advertentie