Binnenland

Twitter-medewerker haalt op laatste werkdag Trump-account offline

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. Twitter-medewerker haalt op laatste werkdag Trump-account offline

Elf minuten lang is het Twitteraccount van de Amerikaanse president Trump vannacht offline geweest. Bezoekers van @realDonaldTrump, met meer dan 41 miljoen volgers, kregen de melding dat het account niet bestond.

Aanvankelijk meldde het bedrijf dat de verwijdering een menselijke fout was. Later bleek, na een intern onderzoek, dat het met opzet was. Een medewerker van de klantenservice haalde het account uit de lucht op zijn of haar laatste werkdag. De naam van de medewerker is niet bekendgemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twitter zegt maatregelen te nemen om dit soort acties in de toekomst te voorkomen. Een jaar geleden was het account van de topman van het bedrijf zelf enige tijd uit de lucht door interne fouten.

De Amerikaanse president is een fervent Twittergebruiker en staat bekend om zijn krasse uitspraken. Zo eiste hij gisteren in een tweet nog de doodstraf voor de man die in New York een aanslag pleegde, een ongebruikelijke bemoeienis met de rechtsgang voor een Amerikaanse president.

Op Twitter werd door tegenstanders verheugd gereageerd op het verdwijnen van Trumps account. Sommigen zeiden te genieten van de rust en vonden dat Twitter het al veel eerder had moeten doen. Anderen vroegen zich af of Trump hiermee ook geen president meer was. En er waren veel twitteraars die de opstandige employé een nieuwe baan gunnen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Republikeinen noemen de actie een aanval op het vrije woord. Ook vragen velen zich af hoe de machtigste leider ter wereld met één druk op de knop van het socialemediaplatform kan verdwijnen.

Trump heeft nog niet gereageerd op het verdwijnen van zijn account. Hij vertrekt vandaag voor een tiendaagse reis naar Azië, waar hij onder meer Japan, Zuid-Korea, China en Vietnam gaat bezoeken.

Ster advertentie
Ster advertentie