Binnenland
AVROTROS

Informateur Zalm ontstemd over lek 'euthanasiedeal'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Informateur Zalm ontstemd over lek 'euthanasiedeal'

Informateur Gerrit Zalm (VVD) reageert in Radio EenVandaag op het uitlekken van de 'euthanasiedeal'. "Hier staat iets over in de krant wat niet de bedoeling was. Heel vervelend."

D66-leider Alexander Pechtold en Christen Unie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers zijn verrast over het uitlekken van het akkoord dat een nieuw kabinet geen verruiming van de regels rond hulp bij zelfdoding zal doen. Het AD kwam met deze publicatie nadat het inzage heeft gehad in een concepttekst van een nieuw regeerakkoord.

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie wilde niet inhoudelijk reageren op het lek, maar liet wel aan verslaggever Liesbeth Witteman weten: “Het helpt niet.”

IHN: formatielek zorgt voor onrust in politiek Den HaagOok Alexander Pechtold wilde niet uitgebreid reageren maar was duidelijk not amused. Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD houdt de lippen stijf op elkaar. Hij zegt niet te weten wie er achter het lek zit.

Voortgang formatie

Buma van het CDA wil niet reageren. Wat dit doet met de formatie is niet duidelijk. Vanmiddag spreken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie verder met elkaar over een te vormen kabinet. Dat hier stevig over gesproken zal worden in het Johan de Witthuis staat vast.

Politiek commentator Kees Boonman gaat bij Radio EenVandaag verder in op de stand van zaken rondom de formatie.

Pijn bij achtervan D66 en CU

EenVandaag houdt vandaag een onderzoek onder het EenVandaag Opiniepanel. Uit de voorlopige uitslag blijkt dat het compromis dat volgens het AD gesloten zou zijn over medisch-ethische kwesties pijn doet bij de achterbannen van D66 en de ChristenUnie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie