Binnenland
AVROTROS

Frits Barend over uitstel Olympische Spelen: 'Had veel eerder besloten moeten worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Frits Barend over uitstel Olympische Spelen: 'Had veel eerder besloten moeten worden'

Er is nog geen nieuwe datum bekend, maar het is al wel duidelijk dat de Spelen in 2020 niet doorgaan. Volgens sportjournalist Frits Barend zijn sporters opgelucht dat de kogel door de kerk is. "Sporters zijn opgelucht. Deze beslissing had veel eerder genomen moeten worden", zegt hij in Stax&Toine.

Omdat sporters op dit moment niet kunnen trainen is het volgens de oprichter van Helden Magazine niet te doen om de Spelen nog dit jaar te organiseren.

Te laat maar net op tijd

"In Spanje kunnen de mensen al twee weken de deur niet uit, dan kun je toch niet voorbereiden op het belangrijkste toernooi! Sporters leven naar de spelen toe. Ze eten, trainen, slapen, verzorgen, eten, trainen, slapen, verzorgen", zegt hij.
Volgens Barend is de beslissing dus terecht. Wat hem betreft te laat, maar net op tijd. Want vier maanden is net op tijd, voor de sporters. Met hele moeilijke beslissingen in het vooruitzicht hoopt Barend dat er nu hele goede sportbestuurders opstaan die de juiste beslissingen nemen die supporters begrijpen.

De Eredivisie

Ook over de Eredivisie laat Barend zich uit. Vanaf 1 juni kunnen de teams pas weer samen gaan trainen. Verwacht die datum alleen niet de hervatting van de Eredivisie.
"Het gaat om topniveau, het zijn geen amateurs. Dus het duurt even voordat je aan een competitie kunt beginnen. Het zou best kunnen dat de competities tot juli/augustus doorgaan. Maar dan is de vraag: wat doen we met spelers als Ziyech?"
De stervoetballer van Ajax staat tot 1 juli onder contract in Amsterdam. Dan treedt hij in dienst bij Chelsea. "Vinden ze het daar oké als hij de competitie in Nederland afmaakt?"

Voordelen

Dat zijn de zorgen. Maar Barend ziet ook voordelen. "Op zich zou het kunnen hoor, door voetballen tot diep in de zomer. Je verlaagt de toegangsprijzen wat, de kinderen hebben vakantie dus dan kun je met het gezin naar de wedstrijden."

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie