Binnenland
NOS

OKT Dag 3: commentator Sebastiaan Timmerman blikt vooruit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. OKT Dag 3: commentator Sebastiaan Timmerman blikt vooruit

Op wie moeten we letten tijdens de derde dag van het Olympisch Kwalificatie Toernooi schaatsen in de Thialf in Heerenveen. Commentator Sebastiaan Timmerman onthult het in zijn vlog.

Wraak, de waarde van zilver en een onbekende die wel eens zou kunnen schitteren vandaag:

Sebastiaan's Schaatsjournaal

Video niet beschikbaar

Timmerman geeft in zijn vlog drie tips voor vandaag. De eerste: let op Sven Kramer. Op het palmares van Sven Kramer prijken bijna alle titels waar hij ooit van droomde. Eén prijs ontbreekt nog: de olympische titel op de tien kilometer.

In 2006 in Turijn kwam de pas 19-jarige Kramer niet verder dan de zevende plek. Vier jaar later in Vancouver werd hij door coach Gerard Kemkers de verkeerde baan ingestuurd en in Sotsji moest hij vier jaar geleden zijn meerdere erkennen in Jorrit Bergsma.

Alvorens Kramer over twee maanden in Pyeongchang voor de vierde keer een gooi kan doen naar olympisch goud op de tien kilometer, zal hij zich eerst vandaag moeten zien te plaatsen. Hij zal wraak willen nemen op zijn gevoelige nederlaag eerder deze week, op de vijf kilometer. Een tweede plek zal al genoeg zijn.

OKT op NPO Radio 1

De 500 meter voor vrouwen is vanaf 17.00 uur rechtstreeks te volgen in een extra uitzending van Studio Sport op NPO 1 en NOS.nl en Langs de Lijn op NPO Radio 1. De 10.000 meter voor mannen begint om 17.47 uur. Het blok met de laatste drie ritten, met daarin onder anderen Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Erik-Jan Kooiman, beginnen om 18.54 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie