Binnenland
AVROTROS

Ruud Koornstra: 'Energie wordt gratis'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud Koornstra: 'Energie wordt gratis'

In 2030 betalen we enkel nog voor installatie en onderhoud, verder is energie "nagenoeg gratis", vertelt duurzaam ondernemer Ruud Koornstra in MISCHA!. "Nu gaan mensen eraan kapot, dat klopt niet. Duurzame energie is altijd goedkoper."

#190 - Ruud Koornstra - MISCHA!

Volgens Koornstra lijkt een periode van zeven jaar heel lang, maar als je terugkijkt blijken ontwikkelingen heel snel te gaan. "We gingen van 100 procent paard en wagen in New York naar 99, 100 procent auto's, in twaalf jaar. De gebroeders Wright experimenteerden met vliegtuigen in 1903, en slechts elf jaar later, in de Eerste Wereldoorlog, vlogen er duizenden vliegtuigen."

Koornstra was eerst televisieproducent en noemt zichzelf nu "ondernemend activist". Met zijn bedrijf Tendris ontwikkelde hij groene stroom, ledlampen en duurzame mobiliteit. Hij schrijft, coacht en vertelt over duurzaamheid.

#190 - Ruud Koornstra - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie