Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: opnieuw klimmen door de Jura

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: opnieuw klimmen door de Jura

Het peloton trekt vandaag voor de tweede dag op rij door de Jura, al is deze negende etappe aanmerkelijk zwaarder dan die van gister, met drie cols van de buitencategorie. Gaat Robert Gesink opnieuw mee in de voorhoede?

Meld je hier aan voor de finish-alert! Een handige reminder die je krijgt van ons vlak voordat de renners de finish naderen.

Direct na de start moet er al geklommen worden en na beklimmingen van de Col de La Biche en de Grand Colombier (beide buitencategorie) volgt nog de Mont du Chat (ook buitencategorie). Na de Mont du Chat (8,7 kilometer à 10,3 procent) is er nog 26 kilometer af te leggen naar de in Chambéry getrokken finishlijn. Favorieten: Chris Froome, Richie Porte, Romain Bardet, Fabio Aru.

Indiase reistips

OVT neemt je de komende acht weken in de rubriek ‘De vakantieman’ mee op reis. Met elke keer nieuwe 'bijzondere, onbekende en exotische' vakantietips. De aftrap is voor de van oorsprong Indiase Barnita Bagchi. De feministe en academicus is verbonden aan de letterenfaculteit van de Universiteit Utrecht . Een vakantievrouw dus. (OVT: 10:00 -12:00 uur).

Slechtste klimmer aller tijden: Van Hummel

In het programma De Perstribune komen de Tour en vakantieverhalen samen. Te gast in het eerste uur: Chris Zegers, bekend van het vakantieprogramma 3 op reis. Wielrenner Kenny van Hummel horen we na 13 uur. Van Hummel nam twee keer deel aan de Tour, maar haalde Parijs nooit. Wel kreeg hij 'erkenning' als de slechtste klimmer aller tijden...

Verder is Vliegende Keep Jules van der Wardt zondag bij de ING Golfweek in Tilburg. Hij slaat een balletje met onder anderen Guus Hiddink en Ruud Gullit (De Perstribune: 12:00-14:00 uur).

Gedurende de dag ook aandacht aan andere sporten: onder meer Honkbal: Finale World Port Tournament en natuurlijk Autosport: Formule I GP van Oostenrijk met Max Verstappen. Door een aanvaring tussen de dominante Mercedes-kemphanen Lewis Hamilton en Nico Rosberg kreeg Max Verstappen vorig jaar in Oostenrijk een cadeautje in de slotfase: hij werd verrassend tweede. Of dat vandaag weer lukt? Zijn vijfde startplek belooft weinig goeds, maar wellicht zijn de weergoden hem goed gezind. Op de afbeelding: Max Verstappen komt aan en wordt door fans begroet bij de Grand Prix van Oostenrijk .

Reporters NL: het wantrouwen van Limburg

Al jaren is het wantrouwen in Limburg groter dan waar dan ook in Nederland. Of het gaat om de kerk, de pers of de medemens, in Limburg kijken de mensen er veel meer dan elders met een scheef oog naar. Verslaggever Genaud Molin van dagblad De Limburger onderzocht waarom dat is en vertelt hierover (ReportersNL Radio: 19:00 -20:00 uur).

Kwesties is weer op locatie en Rob Oudkerk en Marianne van den Anker praten met betrokkenen, politici en deskundigen. De hele zomer zijn dat jongeren, over onderwerpen die hen bezighouden of hen aangaan. De eerste aflevering gaat over seks en waarom tieners daar zo laat aan beginnen. Columnist Annabel Nanninga geeft hen tips in haar column voor NPO Radio 1: 'Volg je instinct.' (Kwesties: 20:00 - 21:00 uur)

Voor meer informatie: klik op 'programma' of 'gids' .

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie