Binnenland

Waterkanon ingezet in Eindhoven, ook demonstranten Museumplein Amsterdam moeten weg

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waterkanon ingezet in Eindhoven, ook demonstranten Museumplein Amsterdam moeten weg

[NOS] Op het Amsterdamse Museumplein en in de Eindhovense binnenstad maakt de politie een einde aan demonstraties tegen de coronamaatregelen van de regering. In Eindhoven wordt het 18 Septemberplein, in hartje binnenstad, met een waterkanon en politie te paard ontruimd. Op het Museumplein moeten de paar honderd aanwezigen demonstranten van de politie het gebied verlaten.

In beide steden hadden honderden mensen zich verzameld, ondanks een demonstratieverbod. De NS meldt dat het treinverkeer rond Eindhoven is stilgelegd, "door inzet van hulpdiensten".

In Amsterdam liepen groepen mensen naar het Museumplein. Daar staan ze nu in groepen bij elkaar, sommigen met spandoeken met teksten tegen de regering en tegen de strenge coronamaatregelen. Op beelden is te zien dat lang niet iedereen een mondkapje draagt. De gemeente beschouwt de aanwezige groepjes als één demonstratie en wil die demonstratie beëindigen. Politieagenten roepen nu om dat iedereen het plein moet verlaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.De politie grijpt voor zover bekend in Amsterdam nog niet grootschalig in. Wel is er bij het plein zeker een man opgepakt. Het Museumplein is sinds 11.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied door de lokale driehoek.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie