Binnenland

Kritiek D66 op uitlatingen PvdA-minister Dijsselbloem

foto: Kamerbreedfoto: Kamerbreed
  1. Nieuwschevron right
  2. Kritiek D66 op uitlatingen PvdA-minister Dijsselbloem

[AVROTROS] D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven heeft in het NPO Radio 1-programma Kamerbreed kritiek geleverd op uitlatingen van demissionair-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem over tegenvallers op de begroting.

De PvdA-bewindsman meldde de tegenvaller deze week aan de onderhandelaars over een nieuw kabinet. Na afloop zei hij: "Het beeld dat er de komende jaren heel veel geld te vergeven is, daar heb ik een beetje koud water over heen gegooid. Er zijn uitgaven die dringend noodzakelijk zijn". D66'er Kees Verhoeven reageerde in Kamerbreed: "Het is heel nuttig dat hij de feitelijke financiële situatie schetst, hij is er gespecialiseerd in, hij weet er alles van. Dat vind ik doodnormaal en heel verstandig, zoals ook andere deskundigen zijn uitgenodigd aan de formatietafel. De politieke communicatie is de andere kant: een plens koud water over de formatie gieten, dat vind ik iets anders dan feitelijke informatie geven over de financiële staat van het land. Die twee dingen zijn vermengd en dan krijg je toch het gevoel dat de minister, van de PvdA in dit geval, het ook wel weer prettig vindt om het op deze manier te kunnen communiceren".

Oproep om vaart te maken

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers roept de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks op vaart te maken met de vorming van een nieuw kabinet. "Ik wil vooral dat ze een beetje tempo maken, het gaat ontzettend traag." PvdA-Tweede Kamerlid Henk Nijboer vindt snelheid niet zo belangrijk. "We moeten hier geen Belgische toestanden krijgen, maar ik vind snelheid niet het allerbelangrijkste. Wel dat er een zo progressief mogelijk kabinet komt."

Volg Kamerbreed en blijf op de hoogte van het politieke nieuws aan de hand van gesprekken met politieke en maatschappelijke hoofdrolspelers.

Ster advertentie
Ster advertentie