Binnenland

Spelen vandaag: goud lonkt voor Bouwmeester, Schippers in actie op 200 meter

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelen vandaag: goud lonkt voor Bouwmeester, Schippers in actie op 200 meter

Nederland kan vandaag de vijfde gouden medaille bijschrijven. Zeilster Marit Bouwmeester is al zeker van een bronzen medaille maar een vierde plaats in de medalrace vandaag is genoeg voor goud. De race is vanaf 18.00 uur te volgen op NPO Radio 1.

Dafne Schippers voldeed niet aan de verwachtingen van het Nederlandse publiek op de 100 meter. Kon ze niet beter of speelde haar blessure een grote rol? In ieder geval probeert de Utrechtse een beter resultaat neer te zetten op de 200 meter. Rond 14.35 uur loopt ze in de series, Andy Houtkamp doet verslag.

De Olympische Spelen op NPO Radio 1:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De ochtend begint op NPO Radio 1 natuurlijk met een terugblik naar de afgelopen dag en nacht in Rio de Janeiro. Gio Lippens en Erben Wennemars melden zich in het NOS Radio 1 Journaal met de laatste stand van zaken en kijken ook vooruit naar wat er vandaag op het programma staat.

De Aftrap wordt vanaf 9.30 uur gegeven met oud-judoka Mark Huizinga, in 2000 gouden op de Olympische Spelen in Sydney. Dat deed hij zo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Martijn Grimmius meldt vanochtend zich weer vanuit Rio de Janeiro in de dagelijkse rubriek Goedemorgen Brazilië. In de ochtend natuurlijk ook de vaste rubrieken als het Mediaforum, de Nationale Nieuwsquiz en Stand.nl.

In De warming up zijn vanaf 13.00 uur ook twee medaillewinnaars te gast, bij Wilfried de Jong. Zeilsters Lobke Berkhout en Marcelien de Koning wonnen in 2008 dezilveren medaille in de 470-klasse en Berkhout pakte in 2012 met stuurvrouw Lisa Westerhof een bronzen plak.

Zwemmen

Sharon van Rouwendaal zwemt vanaf 14.00 uur mee bij het openwaterzwemmen. Bob van der Tak doet verslag van de 10 kilometer lange wedstrijd, de finish wordt verwacht rond 16.00 uur.

De NPO Radio 1 Sportzomer gaat ook in de nacht door, met komende nacht onder meer aandacht voor de kwartfinale in het hockey Nederland - Argentinië (mannen), de 400 meter horden, de 800 meter sprint voor de mannen en de 400 meter sprint voor de vrouwen.

Crisis op de Krim

Ander nieuws is er ook: tussen 12.00 en 13.00 uur schuift Jaap de Hoop Scheffer aan om te praten over de crisis op de Krim. De Hoop Scheffer was minister van Buitenlandse Zaken en secretaris-generaal van de NAVO.

Ster advertentie
Ster advertentie