Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Europa League
Vanavond spelen Nederlandse clubs hun tweede duel in de groepsfase van de Europa League. Ajax speelt als enige club thuis, AZ is afgereisd naar Sint-Petersburg en Feyenoord speelt tegen het Fenerbahce van Dick Advocaat en Robin van Persie. Vanwege de Europa League begint Langs de Lijn En Omstreken al om 19.00 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur

Ajax - Standard Luik (verslag van Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff)
21.05 uur
Zenit Sint-Petersburg - AZ (verslag van Philip Kooke)
Fenerbahce - Feyenoord (verslag van Andy Houtkamp)

Zzp'ers
In De Nieuws BV een debat over de Wet DBA, voluit de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie. Die wet is sinds 1 mei van kracht en regelt de onafhankelijkheid van een zzp'er ten opzichte van de werkgever. De zzp'ers klagen vooral over de bureaucratische rompslomp die het zou opleveren. In De Nieuws BV een gesprek met onder meer staatssecretaris Eric Wiebes (Financiƫn) en ZZP-expert Pierre Spaninks.

Christie's
Veilingmeester Jop Ubbens vertrekt deze week na dertig jaar bij het Amsterdamse veilinghuis Christie's. De laatste vijftien jaar was hij er directeur, maar nu begint hij voor zichzelf. In De Ochtend een gesprek over zijn verleden en toekomst.
En verder...
  • Ook voetbal, maar dan achter een scherm: gamer Koen Weijland vertelt straks in het NOS Radio 1 Journaal over het nieuwe spel FIFA 17 dat vandaag verschijnt
  • Elke maand spreekt een gewone burger in Nieuws en Co met vice-premier Asscher over een actueel onderwerp. Vandaag vanaf 16.00 uur de nieuwste aflevering.
Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Het moet maar eens afgelopen zijn met Kamerleden die speculeren over de ramp met de MH17 zolang het onderzoek loopt, zei commentator Arend Jan Boekestijn in Dit is de Dag. "Kamerleden hebben het volste recht om vragen te stellen, maar hier zou ik zeggen: wacht totdat de experts hun werk hebben gedaan."
In Nieuws en Co gisteren aandacht voor instapzones: plekken op perrons waar altijd een trein stopt. Die moeten ervoor zorgen dat reizigers niet op een kluitje gaan staan en allemaal bij dezelfde deur instappen. Verslaggever Arno Leblanc reed mee in de trein van Utrecht naar Culemborg.
Ster advertentie
Ster advertentie