Binnenland

Podcast De Dag: Waarom Lubachs 'vroempoen' niet zo simpel is

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom Lubachs 'vroempoen' niet zo simpel is

Al bijna twintig jaar duikt het K-woord zo nu en dan op in Den Haag, maar iedere keer opnieuw sneuvelt het plan om kilometerheffing in te voeren. Door autogebruik in de spits te belasten, zou het aantal files afnemen, volgens voorstanders.

Gisteren blies programmamaker Arjen Lubach rekeningrijden nieuw leven in. Politiek commentator Joost Vullings betwijfelt of het er ooit van gaat komen. "Iedereen die er aan wil, wens ik een prettige wedstrijd."

{podcast audio="65854" caption="De Dag #200: Wanneer 'vroempoen' eindelijk ingevoerd wordt | Lachgas is legaal, maar handel is 'markt van cowboys'" }

Verder in De Dag

Lachgas is enorm populair: dit jaar alleen al kwam er via de Nederlandse haven 1,2 miljoen kilo lachgas binnen. Hoewel het legaal is, gaat er een markt van cowboys schuil achter de lachgasballonnetjes- en patronen, ontdekte Anna Pruis van NOS op 3. In De Dag vertelt ze hoe jonge koeriers met een tas vol bakspullen van de groothandel snel rijk kunnen worden.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie