Binnenland
EONOS

Winnaar Appeltje van Oranje komt te laat bij Koning Willem-Alexander: 'Moest de bus nog parkeren'

foto: Nick Hoogendorp
  1. Nieuwschevron right
  2. Winnaar Appeltje van Oranje komt te laat bij Koning Willem-Alexander: 'Moest de bus nog parkeren'

Het zal je maar gebeuren, te laat komen op een prijsuitreiking door koning Willem-Alexander, waarbij jij de hoofdprijs in ontvangst moet nemen. De Haarlemse organisatie Triple Threat overkwam het donderdag bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. De oprichters kwamen een half uur later dan de bedoeling aan op paleis Noordeinde, vertelt mede-oprichter Nick Hoogendorp in Langs de Lijn En Omstreken: "Ik moest de bus nog parkeren."

Triple Threat kreeg de belangrijkste prijs uitgereikt, en moest daarvoor donderdag om twee uur in het paleis in de Hofstad zijn. "Maar ik moest de bus nog parkeren. En in het centrum van Den Haag parkeren, probeer het maar. Ik moest dus een stuk verderop staan en daardoor nog naar het Paleis lopen."

Waar Hoogendorp nog niet wist dat hij de prijs zou winnen, was de organisatie die de prijzen uitreikte, daar wel van op de hoogte. "Zij waren dus helemaal in de stress, van: 'wanneer komen de winnaars nou?' We kwamen pas om half drie binnen, mochten een sluiproute nemen door het Paleis en sloten uiteindelijk netjes aan."

25.000 euro

Koning Willem-Alexander had mooie woorden voor de oprichters van Triple Threat. 'Ze dagen jongeren in lastige omstandigheden uit een rolmodel te worden voor anderen'. Voor de prijs krijgt de organisatie 25.000 euro. "Wat we ermee gaan doen is aan de jongeren, ze krijgen de kans om pitchen wat ze willen", aldus Hoogendorp.

De Appeltjes van Oranje worden elk jaar uitgereikt aan succesvolle sociale organisaties. Triple Threat leert jongeren voor zichzelf op te komen door hen aan sterke rolmodellen te koppelen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie