Binnenland
EONOS

'De kansen op WK-finale voor Kuipers zijn juist vergroot'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De kansen op WK-finale voor Kuipers zijn juist vergroot'

Niet Neymar, Coutinho of Gabriel Jesus, maar Bjorn Kuipers was de meest besproken man na Brazilië-Costa Rica. En dat had alles te maken met een beslissing tijdens die wedstrijd.

Bij een 0-0 stand - een kwartier voor tijd - gaf hij de Brazilianen een strafschop na het vasthouden van Neymar. Vervolgens werd Kuipers door videoscheidsrechter Danny Makkelie erop gewezen dat het geen strafschop zou moeten zijn.

Kuipers liep naar de zijlijn, bekeek de beelden en draaide zijn eerdere beslissing - tot woede van de Brazilianen - terug. Scheidsrechter en NOS-analist Bas Nijhuis zag het vanaf de televisie gebeuren.

"Ik dacht eerst ook dat het een strafschop was", erkende Nijhuis. "Maar toen ik de herhaling zag, hoopte ik dat er snel een reactie van de VAR zou komen. En die kwam gelukkig ook. Dit was geweldig teamwork."

Internationaal gezien kan de actie van Kuipers op veel bijval rekenen. Er is bewondering dat hij zich niet te groot voelde en zijn beslissing herzag. "Ik denk dat hierdoor zijn kansen op de WK-finale zijn vergroot", aldus Nijhuis in Langs de Lijn En Omstreken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie