Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: De kraker tussen PSV en Feyenoord

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: De kraker tussen PSV en Feyenoord

Langs de Lijn doet verslag van de eredivisiekraker tussen PSV en Feyenoord én van de tweede dag van het WK Sprint in Thialf, Heerenveen. In RadioDoc aandacht voor Land In Zicht een documentaire over het dak- en thuislozenkoor De Straatklinkers. En wat de status van 'Culturele hoofdstad van Europa' de stad Leeuwarden eigenlijk heeft gebracht, hoor je in Reporter Radio.

Eredivisie: PSV - Feyenoord

Deze zondag zijn de ogen van heel voetbal-liefhebbend Nederland gericht op Eindhoven. In het Phillips Stadion van PSV wordt om 14.30 uur de kraker tussen PSV en Feyenoord gespeeld. De Rotterdammers wisten eerder dit jaar een knappe 2-1 overwinning te boeken op de Eindhovenaren en kunnen wel een buitenshuis succesje kunnen gebruiken. Feyenoord verloor drie van de laatste vier uitwedstrijden en speelde er één gelijk.

De koploper, PSV, blaakt ook niet van zelfvertrouwen, in 2019 speelde de ploeg drie van de laatste vijf wedstrijden gelijk en zag het gat met nummer twee Ajax weer krimpen tot vier punten. Eerder op zondag krijgen de Amsterdammers de mogelijkheid om in te lopen tot één punt van de koppositie.

De afsluitende wedstrijd van de 23e speelronde is in Tilburg, waar AZ zal proberen te winnen van Willem II om zo dichter bij Feyenoord te kruipen.

Een overzicht van de eredivisiewedstrijden

12.30 uur ADO Den Haag-Ajax | Verslag: Andy Houtkamp
14.30 uur PSV-Feyenoord | Verslag: Frank Wielaard en Arman Avsaroglu
14.30 uur FC Emmen-Vitesse | Verslag: Chris Wobben
16.45 uur Willem II-AZ | Verslag: Philip Kooke

Eindafrekening Cultuurstad Leeuwarden

Leeuwarden zette zichzelf op de kaart als culturele hoofdstad van Europa. De regionale cultuur kreeg een impuls en de stad werd overspoeld met toeristen. Maar hebben ook de makers van alle evenementen daarvan geprofiteerd?

In Reporter Radio: Irene Overduin van de Leeuwarder Courant volgde de organisatie van Leeuwarden-Fryslân 2018 op de voet. Nu de eindafrekening eraan zit te komen is de vraag waar het geld naartoe is gegaan, wat een jaar lang inde schijnwerpers Leeuwarden heeft opgeleverd, maar vooral ook aan wie dat te danken is?

Daklozenkoor 'De Straatklinkers'

In RadioDoc wordt de documentaire Land In Zicht van Katrin Lohmann uitgezonden. Ze portretteerde enkele koorleden van het dak- en thuislozenkoor De Straatklinkers aan de hand van hun persoonlijke getuigenissen en hun levensliederen. Ze vertelt zo niet alleen over de diverse gedaantes van dak- en thuisloosheid, maar ook over het universeel verlangen naar zingeving en saamhorigheid.

En verder...

  • Programmamaker Rick Nieman en voetbaltrainer Adrie Poldervaart zijn te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.
  • Autofabrikanten die niet zijn vervolgd voor 'sjoemelsoftware' en er rijden nog 40.000 'foute' Volkswagens rond. In Reporter Radio een reconstructie van de Nederlandse aanpak van de dieselgate-affaire.
Ster advertentie
Ster advertentie