Naar homepage
Binnenland

Volg de persconferentie van 11 mei live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de persconferentie van 11 mei live op NPO Radio 1

Kan Nederland verder van het slot? Dat is de vraag die demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge vanavond zullen beantwoorden. Om 19.00 uur houden zij weer een persconferentie over de ontwikkelingen van het coronavirus in Nederland. Je volgt de persconferentie vanaf 19.00 uur live op NPO Radio 1.

Waarschijnlijk worden er vanavond versoepelingen aangekondigd die op 19 mei in gaan. Belangrijke kanttekening daarbij is dat de besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames dan wel moeten blijven dalen. Mocht dit niet het geval zijn, dan houdt het kabinet de optie open om de 'tweede fase' van de versoepelingen niet door te voeren.

De versoepelingen van 19 mei op een rij

- De openingstijden van de terrassen worden verruimd van 's ochtends vroeg tot 20.00 uur 's avonds
- Alle contactberoepen mogen weer aan het werk
- Buitensporten in teamverband wordt weer mogelijk
- Binnensportlocaties (sportscholen) weer open
- Doorstroomlocaties (attractieparken, dierentuinen) weer open
- Kunst- en cultuurbeoefening binnen weer mogelijk

Zomervakantie

Ook zullen Rutte en De Jonge waarschijnlijk ingaan op het reisadvies voor de zomervakantie. Momenteel staan alle landen nog op een 'oranje' kleurcode, naast noodzakelijke reizen worden alle buitenlandse reizen afgeraden. Mogelijk worden deze adviezen vanavond ook versoepeld.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie