Binnenland
AVROTROS

Supermarkteigenaar Raymond moet verplicht sluiten door corona, maar gaat dat niet doen

foto: EenVandaagfoto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. Supermarkteigenaar Raymond moet verplicht sluiten door corona, maar gaat dat niet doen

Supermarkteigenaar Raymond Berning kreeg te horen dat hij vanaf donderdag zijn supermarkt moet sluiten, omdat de coronaregels niet werden nageleefd. Maar dicht gaat Raymond niet. "Mensen kunnen hier morgen gewoon boodschappen krijgen."

Video niet beschikbaar

Volgens Veiligheidsregio Twente heeft Berning zich 'stelselmatig niet aan de regels gehouden', schrijft Tubantia. Maar dat is volgens Berning, die in Noord Deurningen het familiebedrijf runt, grote onzin. Ook zijn vader (72) werkt nog mee in de supermarkt. "Je ziet het zelf. Wij doen er alles aan", zegt hij vanachter een spatscherm.

Ondanks sluiting, gewoon open

In de winkel van Berning komen veel Duitsers. De supermarkt die al drie generaties in de familie is, bevindt zich vlakbij de Duitse grens. Hij verkoopt ontzettend veel soorten koffie, waar de Duitsers speciaal voor naar Nederland komen, omdat het in Duitsland duurder is. Ook kopen de Duitsers blikjes drinken, omdat er in Nederland geen statiegeld op zit. "En die Duitsers dragen dus al een mondkapje, ook hier in de winkel", zegt de vader van Raymond Berning.

Vandaag is het extra druk in de winkel. "Omdat ze uit de media weten dat ik morgen dicht moet. Mensen gaan nu de winkel leeghalen." Al is dat dus niet nodig, want Berning zegt creatief genoeg te zijn om morgen gewoon open te gaan. "Desnoods moeten de mensen boodschappenbriefjes aan mij geven en haal ik zelf de boodschappen voor ze."

Raymond moet supermarkt sluiten door corona

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 16 en 17 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie