Binnenland

Ajax treft Real Madrid in achtste finales Champions League

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax treft Real Madrid in achtste finales Champions League

[NOS] Ajax neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Real Madrid.

De Spanjaarden, die de afgelopen drie edities wonnen, werden dit seizoen eerste in de groep met AS Roma, Viktoria Plzen en CSKA Moskou. Vorig jaar versloeg De Koninklijke in de finale in Kiev Liverpool met 3-1.

Thuis

Omdat Ajax tweede werd in de groepsfase, spelen de Amsterdammers eerst thuis. De heenwedstrijd wordt gespeeld op 12, 13, 19 of 20 februari 2019. De return vindt plaats op 5, 6, 12 of 13 maart 2019.

Ajax kwam Real Madrid de afgelopen jaren veelvuldig tegen in de Champions League. In het seizoen 2012/2013 werd het in de groepsfase twee keer 4-1 en een jaar eerder twee keer 3-0 voor Real. In 2010/2011 werd het 2-0 en 4-0 voor de Madrilenen. Vier keer wist Ajax te winnen, zeven keer was Real te sterk voor de Amsterdammers. Eén Champions League-duel eindigde in een gelijkspel.

Vierde

Real Madrid maakt een moeizame periode door in de Spaanse competitie. Het staat vierde in de Primera Division en heeft al vijf punten achterstand op koploper FC Barcelona. In de zomer werd afscheid genomen van trainer Zinédine Zidane en sterspeler Cristiano Ronaldo.
Ster advertentie
Ster advertentie