Binnenland

Marcel van Roosmalen: '2020 toonde het failliet van de democratie!'

foto: PowNedfoto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel van Roosmalen: '2020 toonde het failliet van de democratie!'

Op Oudjaarsavond zat Marcel van Roosmalen voor PowNed achter de microfoon. Met cabaretier Ronald Goedemondt nam hij in 2,5 uur het nieuwsjaar 2020 door in het NPO Radio 1-programma De Diepte In: Het was me het jaartje wel! Het werd een jaaroverzicht dat alle andere jaaroverzichten overbodig maakt.

Samenwerken in kerncentrale

Marcel en Ronald kennen elkaar van een zeer kortstondig tv-avontuur. Voor BNNVARA maakten ze een proefprogramma. Helaas haalde deze pilot de buis nooit. Het leverde wel genoeg gespreksstof op. Zo haalden ze herinneringen op aan een jongleur in het Duitse pretpark Kernwasser Wunderland. Het ontbijtbuffet daar deugde niet en het bier dat werd geschonken kon de heren ook niet bekoren. Ronald Goedemondt: "Het was niet lekker bier, het was van dat Aldi-bier."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Metoo in het theater

Ronald keek dit jaar gefascineerd naar een documentaire over toneelregisseur en dramadocent Ruut Weissman (Ruut Weissman-De hoofdpersoon). Jaren geleden werd Weissman beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met leerlingen. Daar ging de documentaire van Judith de Leeuw over. Goedemondt: "Briljant van opzet!"

Een normaal jaar

Volgens gast Ronald Goedemondt was 2020 een "saai jaar". De cabaretier was de afgelopen maanden vooral bezig "om dingen te voorkomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2020 werd volgens Van Roosmalen het failliet van de democratie duidelijk zichtbaar.

Van Maaike tot tractorpulling

Marcel en Ronald keken verder dan het nieuws uit 2020. Ze spraken in de 2,5 uur op Oudjaarsavond ook over Maaike van de uitgeverij, optreden voor bejaarden in Heiloo, een kapotgereden Tesla, seks in Nijmegen, bowlen in een leeg partycentrum, de Oudejaarsconference van Guido Weijers, Basje Vossen, moedervlekken, onderdrukking van de oeigoeren, lachen in de mini-Efteling, vrouwen die mandjes vlechten tijdens Pasen, tv-regisseur Marijtje, aanstrompelend talent, de ontdekking van Wende Snijders en lunchen met microfoonmensen.

De Diepte In: Het was me het jaartje wel! (Marcel van Roosmalen & Ronald Goedemondt)

Ster advertentie
Ster advertentie