Binnenland
AVROTROS

Omstreden Amerikaanse homofoob dakloos door Harvey

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Omstreden Amerikaanse homofoob dakloos door Harvey

Al jarenlang roept de Amerikaanse christelijke politicus Tony Perkins dat natuurrampen een straf van God zijn om homo’s te straffen. Maar nu heeft orkaan Harvey zijn eigen huis weggespoeld.

Perkins is leider van een controversiële groep waar hij ook voor predikt. In 2015 vertelde hij aan nieuwswebsite Right Wing Watch dat orkaan Joaquin – die toen over de Verenigde Staten raasde – een straf van God was omdat het homohuwelijk net was gelegaliseerd. Sindsdien legt hij bij elke natuurramp de schuld bij homo’s.

Evolutietheorie

Homoseksuelen kunnen volgens Perkins simpelweg niet bestaan, omdat "dat niet kan volgens de evolutietheorie". Hij linkt homoseksualiteit ook aan “een drugs- en alcoholverslaving”.

Nu zijn eigen huis is weggespoeld door orkaan Harvey, reageren de mensen die het niet met hem eens zijn volop. Iemand twittert: “Heeft God zojuist Perkins uit de kast getrokken?” Een ander schrijft: “Jarenlang was elke storm de schuld van homo’s en pedofielen. Nu jouw huis compleet is verwoest vraag ik me af: tot welke van die 2 groepen behoor jij?”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 29 augustus

Wat is er trending op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie