Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Fotografie en Vuelta

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Fotografie en Vuelta

Vandaag het zesde deel van De Moord op Patrick, krijg je tips hoe je het perfecte plaatje met je smartphone schiet en de veertiende etappe in de Vuelta. Dit, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

dr. Kelder en Co

Satire heeft naast vermaak altijd een politieke functie gehad. Maar in onze gepolariseerde samenleving is ook alle humor politiek. Dr. Ivo Nieuwenhuis doet onderzoek naar satire en cabaret en pleit voor meer eerlijk- en openheid over de politieke kant van humor. En dat een cabaretier dus niet moet pretenderen een puur feitelijk en rationeel betoog te hebben als hij duidelijk een politieke agenda heeft.

En de enorme personeelstekorten in de zorg en het onderwijs zouden met gemak opgelost worden als vrouwen niet langer parttime werken. De dames moeten aan de bak en niet langer blijven hangen in het luxe Nederlandse parttime-systeem. Beter voor het land, beter voor de vrouw. Professor Janneke Plantenga gaat de discussie aan met Sander Schimmelpenninck.

De moord op Patrick: De nacht van de moord en de plaats delict

Toen Patrick van der Bolt op tweede kerstdag 2002 dood werd gevonden, brandden er op de plaats delict drie waxinelichtjes. Als het politiedossier zou kloppen, hadden deze waxinelichtjes inmiddels circa 9 uur moeten branden. Maar de politie heeft nooit uitgezocht of dat eigenlijk wel kan.

De waxinelichtjes kunnen daarom een nieuw spoor zijn. Een spoor dat aanleiding geeft tot het onderzoeken van andere scenario's en misschien zelfs zou kunnen leiden naar hele andere verdachten... Luister om 14.00 uur naar Argos.

Het perfecte plaatje

In Radar gaat het over fotograferen met je smartphone. Hoe schiet je het perfecte plaatje? Een deskundige op het gebied van smartphonefotografie deelt haar tips. Verder: wat zijn de voor- en nadelen van de overwaarde hypotheek? Luister live vanaf 15:00 uur.

Verder vandaag:

  • De 14e etappe van de Vuelta staat op het programma. De renners fietsen in 188 kilometer van San Vicente de la Barquera naar Oviedo. Sebastiaan Timmerman doet verslag van de hoogtepunten en in Langs de Lijn (tussen 21.00 uur en 23.00 uur) bespreken we de etappe uitgebreid.
  • Renze Klamer praat met komiek Owen Schumacher in de laatste uitzending van Dieper in de Nacht. Luister vanaf middernacht.
Ster advertentie
Ster advertentie