Binnenland

Kittel klopt Groenewegen in elfde etappe van de Tour

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kittel klopt Groenewegen in elfde etappe van de Tour

[NOS] Marcel Kittel heeft op overtuigende wijze zijn vijfde etappe in deze Tour gewonnen. In Pau bleef de Duitse sprinter Dylan Groenewegen net voor. Edvals Boasson Hagen werd derde.

Maciej Bodnar zorgde nog voor een spannende slotfase. De Pool liet zijn vluchtmakkers op 22 kilometer van de streep achter, maar werd op een paar honderd meter alsnog opgeslokt door het peloton.

Gio Lippens: 'Wat een geweldig spannende sprint was dat'

Drie renners vormen de kopgroep van de dag. Bodnar, Frederik Backaert (Wanty) en Marco Marcato (Emirates). Zij kregen een maximale voorsprong van 4.40.

Bij de bevoorradingszone na circa 100 kilometer koers ging het even flink mis. Zes renners gingen onderuit. Dario Cataldo liep daarbij een polsblessure op en moest de Tour verlaten.

Bij een tweede valpartij gingen Michael Matthews, Romain Bardet, Arthur Vichot en Sonny Colbrelli onderuit. Een kleine tien minuten later sloten zij weer aan bij het peloton.

Op twintig kilometer ging ook Alberto Contador onderuit, de tweevoudig Tourwinnaar staat twaalfde in het klassement op 5.15 van Froome.

Ster advertentie
Ster advertentie