Binnenland
NOSNTR

Kinderen Peter R. de Vries tijdens spreekrecht: 'Ik heb de grootste hekel aan jullie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kinderen Peter R. de Vries tijdens spreekrecht: 'Ik heb de grootste hekel aan jullie'

De inhoudelijke behandeling van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, ook wel de Iraklia-zaak genoemd, ging vandaag van start. De kinderen van De Vries en verdachten Delano G. en Kamil E. waren aanwezig in de rechtbank. Verslaggever Mattijs van de Wiel woonde de zitting bij. In Nieuws en Co zijn reportage.

In de rechtszaak tegen de verdachten van de moord op Peter R. de Vries kwamen vandaag zijn kinderen aan het woord. Zoon Royce en dochter Kelly vertelden wat voor impact de moord op hen gehad heeft. Ook dienden ze schadeclaims in.

Aankijken

Royce en Kelly zeiden voordat ze hun verklaringen voorlazen dat ze graag wilden dat de verdachten hen aankeken, wat vervolgens ook gebeurde. Hierop nam Royce als eerste het woord. Hij zei dat verdriet of boosheid uiten richting de verdachten in de hoop een snaar te raken zinloos was.

Kelly de Vries zei zich wel tot de verdachten te willen richten. "Niet omdat het zin heeft maar omdat ik daar behoefte aan heb. Want ook al heb ik de grootste hekel aan jullie, toch kan ik het opbrengen om jullie menselijk te behandelen. Omdat ik zo ben opgevoed." Volgens Royce had zijn vader zelfs de verdachten geholpen, als die om hulp hadden gevraagd.

Schadeclaims

Kelly, Royce en hun moeder Jacqueline dienden ook claims in voor onder meer meer affectie- en shockschade en een vergoeding voor de kosten van de begrafenis. Tahmina Akefi, de vriendin van Peter R. de Vries, maakt volgende week gebruik van haar spreekrecht. Ook dat is openbaar.

nc iraklia

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie