Binnenland

'Het gaat niet om een hooligan die wat vuurwerk naar de bus heeft gegooid'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het gaat niet om een hooligan die wat vuurwerk naar de bus heeft gegooid'

[NOS] Er zijn nog veel vragen over de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Bij het incident gingen drie explosieven af. Daarbij liep de Spaanse verdediger Marc Bartra verwondingen op aan zijn hand.

Wie verantwoordelijk is voor de aanslag is nog niet bekend. Ook is nog niets bekend over een brief die dichtbij de plek van de aanslag is gevonden.

De openbaar aanklager wilde alleen maar zeggen dat in de brief de verantwoordelijkheid voor de aanval wordt opgeëist, zegt correspondent Judith van de Hulsbeek. "Maar nog niets over de afzender. Dat doen ze omdat de echtheid van de brief nog wordt onderzocht."

Gerichte aanval

Volgens de politie is het een gerichte aanval op de bus van de club. De drie explosieven zijn op afstand tot ontploffing gebracht, zegt Van de Hulsbeek.

"Het gaat om zeer ernstig te nemen explosieven. Het gaat om een geplande actie en niet om een hooligan die wat vuurwerk naar de bus heeft gegooid."

Afgelast

Borussia-aanhangers vonden het logisch dat de wedstrijd gisteravond werd afgelast. "Als zoiets gebeurt, is voetbal niet meer belangrijk", zegt een supporter.

Het is de bedoeling dat de wedstrijd vanavond opnieuw wordt gespeeld, zegt Judith van de Hulsbeek. "De spelers moeten binnen 24 uur weer opgeknapt zijn om in staat te zijn om die wedstrijd te spelen. De voorzitter van de club zei gisteravond dat het een flinke klus gaat worden."

De spelers van Dortmund komen vanochtend weer bij elkaar en mogen dan aangeven of ze wel of niet willen spelen.

Luister het hele gesprek met Judith van de Hulsbeek terug:

Ster advertentie
Ster advertentie