Binnenland

Ooggetuige vliegtuigongeluk Krimpenerwaard: 'Ik zag die mensen er niet uitkomen'

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ooggetuige vliegtuigongeluk Krimpenerwaard: 'Ik zag die mensen er niet uitkomen'

In een polder in de Krimpenerwaard is een sportvliegtuigje neergestort. De twee inzittenden van het vliegtuig zijn omgekomen, meldt de brandweer. Bij EenVandaag reageert ooggetuige Jasper van der Heijde. Hij zag de crash voor zijn ogen gebeuren.

"Ik was vier of vijf percelen verderop. Toen zag ik het gebeuren", vertelt van der Heijde, de eigenaar van het land waar het vliegtuig neerkwam. "Ik hoorde een klap en toen kwam het vliegtuigje naar beneden, en ik zag die mensen er niet uitkomen."

Van der Heijde zag direct de ernst in van het ongeluk. "Het was zo ontzettend schielijk, dat ik zei: die mensen overleven dat niet."

Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur ten zuidwesten van het dorp Stolwijk vlak bij Gouda. Volgens radarbeeld gaat het om een Cessna. Het toestel was een kwartier daarvoor opgestegen van Rotterdam The Hague Airport. Het vliegtuig werd verhuurd door een bedrijf voor rondvluchten, vliegles en luchtreclame.

Eerder incident

In 2012 was het vliegtuig betrokken bij een ongeluk boven het strand van Wassenaar. De Cessna, die in verkiezingstijd video-opnames maakte voor de SP, kwam toen in botsing met een reclametoestel van het CDA. Niemand raakte daarbij gewond en uiteindelijk werd de zaak geschikt.

Over EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie