Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Kinderboekenweek
We zitten midden in de Kinderboekenweek, die eigenlijk anderhalve week duurt. Carry Slee is een van Nederlands bekendste kinderboekenschrijfsters, vanavond schuift ze aan bij Langs de Lijn En Omstreken. Bekende kinderboeken zijn Spijt, Pijnstillers en Afblijven, daarnaast schrijft ze ook boeken voor volwassenen. De schrijfster is na 21.00 uur te gast.

Brexit
In De Ochtend een gesprek met Craig Oliver. Hij was tot dit jaar werkzaam als spindoctor bij de opgestapte premier Cameron en was betrokken bij de stay-campagne rond het EU-referendum. In die periode hield hij een dagboek bij, dat nu verwerkt is in het boek Unleashing the Demons, the inside story of brexit.

Staal
Nog een boek: Mannen van staal, over mariniers in opleiding. Wie zijn het en waarom beginnen ze aan de zwaarste opleiding binnen de Nederlandse krijgsmacht? Hoe gaan zij om met de fysieke en mentale hindernissen? De auteur, Stephan de Vries, is vanochtend te gast in het Radio 1 Journaal.

Gisteren gemist

Acteur Marnix Kappers (73) overleed maandag. Hij werd vooral bekend door zijn rol als Neef Herbert in het programma De Familie Knots en als presentator van Knoop in je Zakdoek. Goede vriend en buurman Ivo de Wijs roemde in het NOS Radio 1 Journaal de veelzijdigheid van de acteur, maar sprak ook over de eenzaamheid van Kappers.

Lees ook: Ivo de Wijs: 'Marnix Kappers was bang, ziek en alleen'

Zes jaar geleden beloofde Karin Giphart zichzelf, na herhaaldelijk aandringen van anderen, een boek over asielzoekers te schrijven. Naarmate de jaren vorderden werd die belofte bijna een molensteen, maar ze kon hem ook niet laten voor wat het was. Nu is het boek er, gisteren vertelde ze erover in Radio EenVandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie