Binnenland
NOSNTR

Honderden pakketpunten gaan toch dicht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Honderden pakketpunten gaan toch dicht

Honderden winkels met een pakketpunt gaan de komende dagen alsnog dicht. Zowel Primera als Audax, eigenaar van Bruna, AKO en The Read Shop, sluit het merendeel van de winkels.

"We hadden er al rekening meegehouden. Dit is ook onze wens", zegt Coos Willemsen in Nieuws en Co. Willemsen is eigenaar van The Read Shop in Velp, Gelderland. "Hiermee kunnen we onwenselijke situaties met klanten voorkomen. Die gesprekken waren namelijk ook voor ons frustrerend."

Primera zegt dat de meeste van zijn 520 winkels vanaf zondag dichtgaan. Bij Audax gaat het om honderden zaken die vanaf maandag dicht zijn. Daarnaast kunnen nog eens honderden franchisenemers zelf besluiten of ze meedoen.

"Er staan hier nog zo'n 500 pakjes", aldus Willemsen. "Met name pakjes die klanten op moeten halen, die gaan dan naar pakketpunten die nog wel open zijn. Ze allemaal rondbrengen ga ik niet doen."

Blokker laat personeel bezorgen

Vanochtend werd bekend dat Blokker wél medewerkers gaat inzetten om bestellingen van klanten af te leveren. Volgens de winkelketen is dat nodig, omdat bezorgdiensten het te druk hebben. In het distributiecentrum staan 18.000 pakketjes die nog door PostNL moeten worden opgehaald.

Door de winkelsluiting hebben duizenden winkel- en kantoormedewerkers van Blokkers tijd genoeg om zelf op pad te gaan. De medewerkers krijgen een reiskostenvergoeding.

Geduchte concurrent?

Zo zijn er meerdere winkels die proberen om alsnog pakketjes bij hun klanten te krijgen. Volgens Jeroen Gehlen, directeur van online transport-management systeem Wuunder, is dat een slimme zet. "In deze tijd zijn mensen gewend dat ze meteen iets kunnen krijgen. Een lokale winkel kan dat snel afleveren."

Hij voorziet dat deze vorm van bezorging kan blijven. "Lokale ondernemers moeten blijven concurreren met grote webshops. Die combinatie van snelle levering met een lokaal bedrijf en webshops kan wel eens jaren blijven."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie