Naar homepage
Binnenland

Maurice de Hond: ‘Forum-kiezers blijven Baudet trouw’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Maurice de Hond: ‘Forum-kiezers blijven Baudet trouw’

Kiezers van Forum voor Democratie zijn niet afgeschrikt door het royeren van Henk Otten en de verwijten over en weer tussen hem en het bestuur. Dat zei opiniepeiler Maurice de Hond vanmiddag in het radioprogramma WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Volgens zijn laatste peiling blijft het aantal kiezers voor de partij stabiel.

De Hond onderzocht ook waarom Forumkiezers de partij trouw blijven. “Als je de commotie zag dan kreeg je het gevoel dat dit heel veel pijn ging doen, maar Forum-kiezers vinden juist dat de media het veel te hoog heeft laten opspelen”, aldus de Hond.

Ook is er volgens De Hond geen goed alternatief voor Forum-kiezers. “Het grootste gedeelte heeft een grote afkeer van de bestaande partijen.” Ook Otten is geen alternatief als hij een eigen partij heeft opgericht. “De kiezers kiezen voor Baudet. Electoraal gezien maakt Otten geen kans, misschien wel als hij voor zijn nieuwe partij een aantrekkelijke voorzitter kiest.”

Forum verliest volgens De Hond wel zwevende kiezers. “De partij had nog 5 tot 10 procent kunnen groeien, dat is wel afgezwakt. Je ziet bij het grotere potentieel dat het tumult rondom Otten een negatief effect heeft gehad. Ook het vertrouwen in Baudet liep terug van 8,5 naar 7,2. Dat laatste cijfer is de gemiddelde score voor een fractievoorzitter.”

Ster advertentie
Ster advertentie