Binnenland
BNNVARA

Aspergeteler Corné opende een drive-through: 'Klanten waarderen het en komen terug'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Aspergeteler Corné opende een drive-through: 'Klanten waarderen het en komen terug'

Kansen zien, dat is belangrijk in deze coronacrisis als ondernemer. In deze tijd moet je je als ondernemer niet te lang verzetten tegen wat er gaande is, maar is het volgens Jakob van Wielink, partner van School voor Transitie, belangrijk om kansen te zien. In Astrid Out of the Box vertellen een aspergeteler en een eigenaar van een tentenbedrijf hoe zij dit hebben gedaan.

Van Wielink ziet twee grote categorieën: je ziet organisaties en leiders die de emotie toe laten en zich vervolgens herpakken, maar je hebt ook een categorie die zich blijft verzetten. "Als ze daar te lang mee bezig zijn gaat er hele kostbare energie verloren, die ze veel beter in zichzelf kunnen steken zodat ze kunnen ondernemen", zegt Van Wielink.

Drive-through

Eén van die ondernemers die zich heeft herpakt is aspergeteler Corné Ooms uit het Brabantse Hoogerheide. Normaal gesproken levert Ooms zijn asperges aan restaurants, maar aangezien dit nu niet mogelijk is kwam de aspergeteler met een alternatief.

Ooms werd geïnspireerd door een drive-through met aardbeien die hij voorbij zag komen en heeft vervolgens zijn eigen drive-through met asperges opgezet. Langs de A58 zag Ooms een oude carpoolplaats staan die niet gebruikt werd en na een telefoontje naar de gemeente kreeg hij toestemming om de parkeerplaats te gebruiken voor zijn drive-through.

De zoons van de ondernemer bemannen de verkoopwagen. Ooms vertelt dat mensen uit de omgeving met veel plezier asperges kopen, juist om lokale ondernemers te steunen. Van Wielink noemt het zoeken van verbinding ontzettend slim en goed gevonden van Ooms. Van Wielink: "Maak plezier met elkaar, zoek wat mogelijk is."

De drive-through blijkt zo succesvol te zijn dat Ooms volgend jaar door wil gaan met het concept. "Klanten waarderen het en komen terug, waarom zou je er dan mee stoppen. Ondernemen is doorgaan", vertelt Ooms enthousiast.

Ondernemers moeten kansen zien

Astrid out of the Box

De coronacrisis heeft enorme gevolgen voor de economie en voor ondernemers. Toch zie je gelukkig ook voorbeelden van bedrijven die out of the box weten te denken en de koers van hun bedrijf omgooien. Astrid Joosten spreekt ondernemers die out of the box oplossingen zoeken om hun bedrijf draaiende te houden tijdens de coronacrisis.

Ster advertentie
Ster advertentie