Binnenland

Kamerbreed over gevolgen referendum Turkije

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Kamerbreed over gevolgen referendum Turkije

Zaterdag 22 april schuiven Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Henk Nijboer (Tweede Kamerlid PvdA) en Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D66) aan bij Kees Boonman in Kamerbreed.

Segers en Verhoeven, woordvoerders Europese Zaken, gaan in debat over de gevolgen voor Europa van het referendum in Turkije, de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk en de Brexit.

En Henk Nijboer over het verder dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

De macht van de Turkse president Erdogan wordt – met een twijfelachtig ‘ja’ als uitslag van het referendum – verder uitgebreid. Wat kan én mag Europa doen om Erdogan’s drang naar autocratisch leiderschap in bedwang te houden? En wat is het antwoord van de Nederlandse politiek op zijn invloed op Turkse Nederlanders?

Vorig jaar spraken de Britten zich in een referendum uit voor de Brexit, en op 8 juni mogen ze opnieuw naar de stembus: premier Theresa May besloot, tegen alle verwachtingen in, om nieuwe parlementsverkiezingen te houden. Wat is volgens Segers en Verhoeven de betekenis van deze stembusgang voor de Brexit?

De gaswinning in Groningen was deze week opnieuw in het nieuws. De Groninger Henk Nijboer, financieel specialist van de PvdA, debuteerde deze week in de Tweede Kamer op dit dossier als woordvoerder. Hij trok meteen het boetekleed aan en zei dat er de afgelopen jaren veel niet goed is gegaan en dat de PvdA zich dat mag aanrekenen, ‘want wij zaten in de regering’. Vaart de Partij van de Arbeid een andere koers na vier jaar regeren?

Kamerbreed, elke zaterdag van 13:00 tot 14:00 uur, op NPO Radio 1, rechtstreeks vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag

Ster advertentie
Ster advertentie