Binnenland
KRO-NCRV

Het dagboek van Wopke Hoekstra: 'In de auto naar hockeytraining bereid ik Buitenhof voor'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het dagboek van Wopke Hoekstra: 'In de auto naar hockeytraining bereid ik Buitenhof voor'

De minister van Financiën Wopke Hoekstra neemt de luisteraars van Spraakmakers mee in deze drukke week, de week van Prinsjesdag. Via verslaggever Anne van der Veen krijg je een kijkje achter de schermen.

Video niet beschikbaar

"Deze week is een hele bijzondere week, omdat het deze week Prinsjesdag is. Ik neem u graag mee in wat ik allemaal meemaak in de dagen voor en de dagen na Prinsjesdag", zegt Wopke Hoekstra tegen verslaggever Anne van der Veen.

Ze treft hem nog op een relatief rustig moment, spelend met de hond in de tuin op zondagmiddag. "Dit is Jet, het negen maanden oude hondje dat hier naast me zit. In sommige opzichten is het een vijfde kind. Het is enorm gezellig om zo'n beest in huis te hebben. Als ik om half twaalf 's avonds over straat loop, kan ik niet zeggen dat ik altijd denk: 'Wat fijn dat ze er is'. Maar de kinderen zijn enorm op d'r gesteld en het is de enige in huis met wie iedereen het altijd gezellig heeft."

Werk in het weekend

Hoekstra vertelt hoe zijn zondag eruit ziet. "Om half 9 vanochtend heb ik aan een van de kinderen hockeytraining gegeven. Dan is het natuurlijk wel passen en meten en zit ik in de auto het interview in Buitenhof voor te bereiden. Maar daar denk ik niet aan als ik op het hockeyveld sta of langs de lijn bij het voetbal. Dan ben ik wel echt daar met de kinderen."

"Ook in het weekend ontkom ik er niet aan om ook een flink aantal uur te werken. Je ziet daar een grote koffer staan van het Ministerie, daar komt natuurlijk veel ellende uit", zegt Hoekstra, doelend op het werk dat hij in het weekend moet verzetten.

"Soms gaan er twee mee naar huis. Soms probeer ik er één helemaal af te maken voordat het vrijdagavond is, en dan geef ik er een terug aan de chauffeur, die is dan vast gedaan. Maar zo'n weekend als deze, daarvan weet je dat er nog veel moet gebeuren. Dan is er minder tijd voor familie en voor sport."

De reportage is deze week elke dag te horen rond 10:30 uur op NPO Radio 1 bij Spraakmakers.

Verhalen van Spraakmakers: Wopke Hoekstra - deel 1

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie